22 Mayıs 2015 Cuma

ENGEL TANIMAYAN TEYZELER



Canlıları;insanlar,hayvanlar,bitkiler,mikroorganizmalar ve canımız engel tanımayan teyzeler olmak üzere çoka ayırışımızın fi yıl dönümünde bu türün özelliklerinden bahsetmek yazmak yazmak yazmak isterim:

         Bu teyzeler 45-55 yaş arasında olup boyları   Türk standartlarından hallice kiloları ise üç basamaklıdan önceki son çıkıştır.
         Çocukları okuyor ya da evli olduklarından haftanın üç günü altın gününe, bir günü de güllü yasin gününe birkaç akşamı da akraba oturmasına ayırırlar.
         Zamanında kaynanlarından çok çektikleri için sohbetleri periyodik olarak kaynana çekişmelerine varır.Kaynanalarını bedenen gömseler de ruhen hala beraber yaşalar.
         Gençken söz geçiremedikleri artizz kocalarından intikamı bu yaşlarında alır ,herifleri takmazlar çorbayla doyurup kendi dizilerine mahkum ederler.
         Okuldan ,işten yorgun argın dönülen saatler ekseriyetle bu teyzelerimizin gün çıkışına denk gelir ve otobüsteki ayakta giden ölü genç nüfustan bu canlar sorumludur.
          Es kaza otobüste,tramvayda,uçakta-genelde korkarlar pek binmezler ama-yanına denk geldiğiniz bu teyzelerimizin Ankarada okuyan kızını,Adanadaki doktor oğlunu Bursalı hemşire gelin adayını dinlerken tanışır,kaynaşırsınız,
         Engel tanımayan teyzelerimizin en güzel özellikleri misafirleri gelmeden yatak altlarını süpürüp ,yağmur yağmadan beş dk.önce cam silmeleri,ve tek elle sarma sarmalarıdır.
         Çarşıda,pazarda,manavda,markette hatta banka kuyruğunda denk geldiğimiz bu teyzelerimizin 1000N luk itme gücüne sahip olduklarını belirtmek isterim.Sizi sonsuza dek itip yörüngeden çıkmanıza sebep olabilecek kapasiteye sahiptirler.
          Teyzelerimizin yaz kış giydikleri kalın ten çoraplar ,piyasalarının nabzını tutar  günümüz bombası file  çoraba meydan okurlar.
          TÜM bu saydığımız özellikteki tontiş teyzelere ülke olarak çok şey borçluyuz yine de.Hala kuyumcularımız çeyrek altında,dövizcilerimiz zamanında markta,günümüzde avroda ve dolarda söz sahibi ise bu canlarımızın yastık altı sütyen içi birikimleri sayesindedir.Kendilerini ülke halkı ve ekonomisi olarak seviyor seviyor SEVİYORUZ...


            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder